100% Dansk ejet

 Medlem af Rejsegarantifonden
Studietur og skolerejse til København

Studietur i København

Studietur i København

Vores allesammens hovedstad, København, er vildt charmerede, cool og her er bare masser af muligheder, der kan fyldes i programmet på en studietur.

København har en helt fantastisk arkitektur, både den ”gamle” og den ”nye”.

I byen er der MANGE cyklister og mange initiativer med fokus på bæredygtighed, miljø og klima.

Det er (naturligvis) også her man finder Danmarks største koncentration af kulturelle tilbud og statslige institutioner, hvilket i høj grad gør København oplagt som destination for en studierejse.

Men ikke alt er selvfølgelig fryd og gammen, og hjemløshed, prostitution og kriminalitet er også en del af livet i København.

Kontakt os for yderligere information eller se vores forslag til program her:

Program

DAG 1 – ankomst

  • Afgang fra jeres skole/by.
  • Ankomst i København
  • Valgfrit om I selv vil stå for transporten til København eller om I ønsker, at vi skal arrangere transport. Måske har I DSB frirejse.

DAG 2 – bæredygtighed

  • Bæredygtig arkitektur – bæredygtig byudvikling og innovative løsninger. Kom med på en opsøgende byvandring rundt i København med en formidler fra Dansk Arkitektur Center. Eleverne undersøger og vurderer fem forskellige nyere byggerier og byrum i Indre By. Forløbet består også af et før- og efterarbejde.
  • Østergro – øko grøntsager på taget. Projektet med økologisk taglandbrug startede i 2014 på et tag på Østerbro. Vi skal have en rundvisning, hvor der fortælles om tilblivelsen og driften af tagfarmen, op- og nedture, målsætninger og selvfølgelig bæredygtighed. Fortællingen kan dog vinkles helt efter jeres ønsker – formidlerne har stor viden om alt indenfor økologiske grøntsager, økosystemer, grøn innovation mv. Urban Farming og Rooftop Farming er ifølge Østergro, nødvendigt i byen. Afslutningsvis vil der være mulighed for en spørgerunde, og besøget kan evt. kombineres med en frokost.
  • FN Byen – en international by i byen. Her arbejder flere end 1.800 ansatte fra 11 FN organisationer for at opfylde FN’s målsætninger. Vi skal på rundvisning og undervejs vil fokus især være på verdensmål nr. 13, klimaindsats. Eleverne vil høre om klimaforandringer, drivhuseffekten og årsager og løsninger (alle skolebesøg er gratis – se mere her: YOUNG)

Da der ofte er fuldt reserveret, andre arrangementer m.v. så kan bæredygtighedsdagen bestå af andre besøg end de nævnte.

VALGFRI DAG – plastic fantastic or not?

  • Plastic Change – plastikforurening i havet. Et initiativ der sætter fokus på det verdensomspændende problem med plastik i havet. Vi skal lytte til en spændende og øjenåbnende fortælling der bringer os ud på verdens oceaner (om end i overført betydning). Eleverne vil gå fra foredraget med større viden om omfanget og konsekvenserne af plastikforurening og ikke mindst med handlemuligheder, der kan nedbringe plastikforbruget i deres egen hverdag.
  • Green Kayak – plastikindsamling i kanalerne. Lej en kajak og ro i havneløbet eller kanalerne og indsaml affald undervejs. Green Kayak bruger det indsamlede affald, til at blive klogere på affaldstyper og mængder og til at sætte fokus på Københavns Havns miljøudfordringer.
  • Replastic – virksomhed, der designer verden i morgen, med skraldet fra i dag, og arbejder mod en verden uden skrald. Vi besøger en virksomhed, som udelukkende arbejder med genbrug af plastikaffald. Målet er en verden hvor forbrug, produktion og bygninger ikke har en negativ indflydelse på klima og sundhed, en verden uden affald, og hvor økonomisk vækst og bæredygtighed er hinandens forudsætninger, ikke modsætninger.

VALGFRI DAG – kunst og kultur

  • Det Kongelige Teater – kom med bag scenen. Der er meget, som skal klappe både før, under og efter tæppefald, og det er en stor oplevelse at se, hvordan det hele går op i en højere enhed. Vi besøger Det Kongelige Teaters Gamle Scene og oplever den helt særlige stemning. Se den gamle teatersal med smukke historiske malerier, kom med bag scenen, hvor sceneteknikken arbejder, og besøg den store skræddersal, hvor de eventyrlige kostumer bliver skabt, og hvor kun fantasien sætter grænser. Det er muligt i stedet at få en rundvisning på Operaen eller i Skuespilhuset, hvor fokus er på de arkitektoniske rammer og husenes imponerende tekniske faciliteter.
  • Kunsthal Charlottenborg – vi sætter fokus på begrebet woke. Vi bliver vist rundt i Kunsthal Charlottenborg og vi skal bl.a. se festsalen hvor busten af Frederik d. 5. stod inden den blev smidt i havnen. I lyset af den store opmærksomhed som Black Lives Matter bevægelsen har fået, skal vi se en kortfilm i Charlottenborg Art Cinema der berører emnet race, kolonitid eller lign.
  • KODA – musik og penge. Vi besøger KODA og hører om deres arbejde med at varetage musikeres rettigheder herunder retten til betaling når musikken afspilles. Vi skal bl.a. høre om tvisten med Youtube i 2020, der blokerede dansk musik i flere måneder. Der vil naturligvis blive mulighed for at stille spørgsmål.

VALGFRI DAG – religion, minoriteter og mangfoldighed

  • Jødisk Informationscenter – kom med ind i synagogen. Få sat ansigt på de danske jøder, når vi skal høre om jødisk historie, religion og liv i dag. Vi tager udgangspunkt i en dialogbaseret tilgang, og alle spørgsmål er velkomne!
  • Ungdomshuset –  en kamp for et fristed, mangfoldighed og et fællesskab. Vi besøger den tomme grund på Jagtvej 69, hvor vores kyndige guide, vil fortælle historien om Ungdomshuset. Huset blev foræret til en gruppe unge af Københavns Kommune i 1982. Overdragelsen skete i kølvandet på 1970’ernes slumstormerbevægelse og 1980’ernes bz-bevægelse. I Ungdomshuset skulle der være plads til de unge, som ikke passede ind andre steder. I 1999 besluttede kommunen imidlertid at lukke huset, og ejendommen blev købt af den kristne frimenighed Faderhuset. De unge fortsatte kampen for huset, men det blev under stor dramatik ryddet af politiet og nedrevet i marts 2007.
  • Moske besøg – få et indblik i islam. Vi skal med indenfor i moskeen på en guidet rundvisning, og undervejs vil moskens formidler bl.a fortælle om islam, moskeen og livet som muslim i Danmark. Besøget kan vinkles efter jeres ønsker, og der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål. Husk at hovedbeklædning er påbudt for kvinder og øvrig anstændig beklædning kræves af begge køn.

VALGFRI DAG – hipster tendenser

  • Urban House Hotel – et hipster koncept. Vesterbro er af et amerikansk medie kåret som verdens fjerde mest hipster-agtige bydel. Derfor passer det godt ind i fortællingen, at Vesterbro også har fået et hotel, som går all-in på hipster skalaen. Men bliver det for meget – forsvinder ”hipster-heden” når det bliver så tydeligt og konceptuelt? Hele stueetagen er ét kæmpe hangout område med bar, scene, hotdog-restaurant, grønne områder, selvbetjeningskøkken, biograf og vaskeri. Ydermere kan gæster leje eller købe en retrocykel hos den integrerede cykelhandler og få en souvenir med hjem fra hotellets egen tattoo-shop. Vi skal have en rundvisning på hotellet, og høre nærmere om tankerne bag indretningen.
  • Frokost hos Grød – det helt rigtige (økologiske, veganske og instagram-venlige) mad. Vi spiser frokost på Restauranten Grød, mens vi hører om, hvor man får idéen udelukkende at sælge grød på en restaurant. Det går heldigvis godt for Grød, som er blevet en kæde, og vi skal høre om fremtidsvisioner, strategier, og forhåbentlig også om, hvordan det er at drive restaurant under en pandemi.
  • Kødbyen – rundtur med guide. Kødbyen på Vesterbro har ikke altid været et hipt hangout. Som navnet antyder, var området førhen fyldt med slagtere, kød og blod. I 00érne rykkede en række anderledes barer ind, og med dem et festende hipster-klientel. Siden lukkede bl.a. den populære Karriere Bar, og det kunne have været slutningen på en æra. Men som erstatning for barerne, åbnede flere restauranter i Kødbyen, alle med stramme koncepter og mundrette navne. Kødbyen var genopstået i en version 2.0. I dag er der madmarkeder, events, kreative kontorfællesskaber, og vi skal rundt i området med guiden, som undervejs fortæller om Kødbyens historie og udvikling.

VALGFRI DAG – urban sport

  • CopenHill – stå på ski ned af et forbrændingsanlæg. Og nyd imens den storslåede udsigt over København! Stedet er kendt som Københavns epicenter for urban mountain sport. Om du er nybegynder eller erfaren er uden betydning. Der er lidt for enhver smag, da den øverste del af pisten er kategoriseret sort/rød, mens den midterste og nederste del er kategoriseret som en blå/grøn pist.
  • Hike – tag også turen op til fods. Skal I se nærmere på det grønne naturlandskab på CopenHill? Det er der rig mulighed for, da I både kan benytte jer af stisystemerne eller trapperne på begge sider af pisten. Hvis der er flere kræfter tilbage, når I når toppen, så kan I bruge de opstillede stativer til urban fitness i 78 meters højde.

VALGFRI DAG – sociale forhold

  • Reden København – frirum for kvinder i misbrug og prostitution. Reden blev oprettet i 1984 af KFUKs Sociale Arbejde. I Reden København kan kvinder få rådgivning, gratis mad, støtte og omsorg samt mulighed for overnatning i akutte tilfælde. Vi skal høre et oplæg om bl.a. sugardating, gråzoneprostitution, trafficking og prostitution i Danmark, fortalt af en medarbejder fra Reden. Det er ikke muligt at få en rundvisning hos Reden, i stedet vil oplægget finde sted på jeres hotel/hostel.
  • Byvandring med projekt UDENFOR – hjemløshed og byrummet. Se København på en helt anden måde, end man normalt gør. På turen vil eleverne få vist ‘Dark Design’, hvad der også på dansk kaldes ‘fjendtlig arkitektur’. Byrummet er nogle steder indrettet, så hjemløse forhindres i at opholde sig netop dér. Det er steder, vi alle færdes til hverdag, men vi lægger sjældent mærke til, at stederne er indrettet, så bestemte mennesker holdes væk. Det har konsekvenser for dem, der lever på gaden, og det har indflydelse på hvordan vores byer ser ud. På turen rundt i byen vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål til vores gadeplansmedarbejder om stort og småt i forhold til hjemløshed og arbejdet på gaden.
  • Besøg i FødevareBanken – bekæmpelse af madspild og fordeling overskudsmad. Hos FødevareBanken modtages frisk overskudsmad fra fødevareproducenter og grossister. Det er mad, der intet fejler, men som alligevel ikke kan sælges. Maden leveres videre til sociale organisationer, som laver maden til måltider til nogle af landets mest udsatte borgere. 3,5 tons frisk overskudsmad bliver brugt, hver eneste dag, i stedet for at blive smidt ud. Vi skal høre nærmere om foreningens arbejde og se lageret med al maden.
Priser

Priseksempel pr. person fra kr. 1.248,- som inkluderer

  • 4 overnatninger
  • 4 x morgenmad
  • Bæredygtighedsdag
  • Alle skatter og afgifter
  • Dækning i Rejsegarantifonden

Vi tilpasser altid vores studierejser til de ønsker og behov, som de specifikke lærere og elever har.
Vi benytter danske busser med danske chauffører, gennemprøvede overnatningssteder, mulighed for dansk guideservice og selvfølgelig vores faste gode service fra første forespørgsel til opfølgning, når gruppen er vendt hjem.

Tilbud

Kontakt os for et uforpligtende tilbud for jeres gruppe. Vi vender tilbage hurtigst muligt og husk at vi tilbyder prisgaranti.

BESTIL ET GRATIS OG
UFORPLIGTENDE
TILBUD

SPØRGSMÅL?
RING GRATIS PÅ
(+45) 40 55 75 66

Tilmeld dig nyhedsbrevet

test 2

Få tilbud: Klik her
Tlf. nr.:
(+45) 40 55 75 66
Nødtelefon: (+45) 40 55 75 66
Email: rejsmed@rejsemaegleren.dk