100% Dansk ejet

 Medlem af Rejsegarantifonden
Billig studietur til Fyn og Odense

Studietur på Fyn og Odense

Studietur på Fyn og Odense

Fyn skal det være!

Lad studieturen gå til dejlige Fyn og Odense. Fyn er jo faktisk centrum af Danmark og en tur hertil kan nemt kombineres med besøg i Jylland eller på Sjælland.

Men Fyn og Odense har også selv meget at tilbyde sine besøgende. Sig bare “H. C. Andersen” og hele verden vil nikke anerkendende. Det var fra barndomshjemmet i Odense, at H. C. Andersen lod verden åbne sig med sine fantastiske og vidt berømte eventyr. Du kan stadig gå rundt i den gamle bydel og mærke ånden fra dengang.

Fyn er er også den smukkeste natur, det berømte Sydfynske Øhav samt herregårde og slotte drysset ud over de fede fynske jorde – jord som sammen med det milde ø-klima har gjort Fyn til Danmarks have.

Landsdelen er også fyldt med kultur. Fyns teatre, Kunstøen Fyn med de 4 internationale museer og masser af gallerier. Derudover er der masser af  interessante museer med så forskellige områder som vikingemagt og kirker, komponisten Carl Nielsen, Den Fynske Landsby m.v.

Svendborg

I samarbejde med Svendborg Turistforening og Visitsvendborg.dk er vi glade for at præsentere smukke Svendborg og det Sydfynske Øhav. Her er der mulighed for en aktiv studietur med masser af spændende aktiviteter. Se mere her.

Kort sagt – besøg Fyn.

Kontakt os gerne og få et godt og billigt tilbud. Få tilbud.

Program

DAG 1 – ankomst

  • Afgang fra jeres skole/ by.
  • Ankomst på Fyn.
  • Valgfrit om I selv vil stå for transporten til Fyn eller om I ønsker, at vi skal arrangere transport. Måske har I DSB frirejse.

DAG 2 – bæredygtighed 

  • Halmhus Odense. Vi besøger det selverklærede bæredygtige evighedprojekt. Det er et bæredygtigt eksperimentarium med fokus på de miljø- og klimaudfordringer som samfundet allerede nu skal tage stilling til. Huset er bygget af miljøvenlige og bæredygtige materialer, inklusiv halm, heraf navnet. Men mere vigtigt er det, at der er oprettet et læringsmiljø for skoleklasser. Eleverne kan helt konkret kan lære om så forskellige emner såsom mad og selvforsyning, plastik og havmiljø, tøj og forbrug samt genbrug og upcycling. Besøget kan kombineres med fysisk aktivitet, såsom kanotur på Odense Å med affaldsopsamling eller dyrkning af egne grøntsager.
  • Butik uden emballage. Ingen plastik her! Vi besøger og får en rundtur i en dagligvarebutik hvor der ikke anvendes plastikemballage. Indehaveren fortæller om konceptet bag muligheden for at købe fødevarer i løsvægt (så madspild minimeres) samt både økologiske og lokale varer, hvormed lang transport undgåes og miljøet tilgodeses.
  • Gartneri. Besøg på et familiedrevet gartneri med fokus på en bæredygtig produktion samtidig med at der leveres kvalitet. Der produceres cirka 1 mio potteplanter og der er investeret i varmebesparende gardiner og fuldautomatisk styring af indeklimaet hvilket medfører en stor reduktion i energiforbruget. Vi hører om de nuværende og fremtidige investeringer i bæredygtighed samt om muligheden for fortsat at drive gartneri i Danmark på trods af omkostningsniveauet.

Da der ofte er fult reserveret, andre arrangementer m.v. så kan bæredygtighedsdagen bestå af andre besøg end de nævnte.

VALGFRI DAG – istid, geologi og natur

  • Svanninge Bakker. Det er Fyns største sammenhængende skov- og naturområde og kaldes også de Sydfynske Alper. Hvert år besøger op mod 300.000 mennesker området og det er Fyns meste besøgte naturområde. En del af området er fuglereservat, hvor jagt er forbudt, og her yngler havørnen. Vi får en rundtur af naturvejlederen som fortæller om samarbejdet med Bikubenfonden om forvaltningen af skoven samt om både vildtregulering, naturpleje med de sorte Welsh Black-køer der går frit omkring samt området med vildskov, hvor naturen får lov til at udvikle sig på egne præmisser.
  • Langeland Hatbakker + vilde heste på Langeland. Langeland er den største ø i det Sydfynske Øhav. Her findes de såkaldte hatbakker, opkaldt efter formen på en bowlerhat, og som i udseende minder meget om gravhøje. Det er dog naturlige bakker som blev formet af istidens gletchere. Bakkerne ligger over det meste af Langeland og da de ligger side om side er de lette at besøge. Bakkerne er righoldige på råstoffer og da der tidligere er blevet gravet i en del af bakkerne, så det er også muligt at opleve en “gennemskåret” bakke. Bakkerne betegnes som geologiske naturperler.
    Fra hatbakken Ørnehøj kan man ofte se de vilde heste som færdes i en flok på cirka 60 stk. Det er heste af racen Exmoor pony, som formodes at være den race, som er tættest på de oprindelige vilde heste i Europa. Hestene afgræsser området og bidrager derved til en meget mere kompleks diversitet i naturen.
  • Dammestenen. Også kaldt Damestenen eller Hesselagerstenen er Danmarks største sten. Den er så stor at kong Christian den VIII lod dele af stenen udgrave for at undersøge, om det faktisk var et fast fjeld. Stenen er af istiden blevet ført hertil fra Sverige og det skete formentligt for 18-19tusind år siden. Dammestenen blev fredet allerede i 1846 men der er offentlig adgang, så nyd eventuelt en frokost ved stedets borde og bænke, ligesom der er en rigtig god informationstavle.

VALGFRI DAG – søfart

  • Marstal Søfartsmuseum. Marstal har igennem århunderede været en stor søfarts by og i gamle dage var byens handelsflåde landets næststørste (målt på antal skibe) og kun overgået af København. Søfart har igennem århundreder været en meget vigtig del af Danmarks udvikling, både økonomisk kulturelt og teknologisk. På Marstal Søfartsmuseum kan man lære  om skibenes udvikling samt om Marstal som betydende søfarts by.
  • Svendborg Søfartsskole. Vi får en rundtur på den smukke Svendborg Søfartsskole og hører om livet som sømand og hvad det faktisk kræver for at blive sømand, herunder både som arbejdende på dækket men også den længerevarende uddannelse som navigatør (og kaptajn).
  • Maritim Startup Hub. Fyn har tidligere haft store værfter som Lindøværftet, der dengang var Fyns største private arbejdsplads og Svendborg Værft. Nu er værftsområderne omdannet til iværksættermiljøer og vi besøger Maritim Startup Hub. Her samles innovative iværksættere indenfor søfart og på den måde skabes der atter arbejdspladser med relation til søfart.

VALGFRI DAG – er fynboer ubekymrede livsnydere?

  • Prydhaver. Prydhaver eller blomsterhaver er inspireret af haverne på præstegårdene eller af herregårdenes parkanlæg. I modsætning til en nyttehave, hvor planterne er beregnet til køkkenet, så er en prydhave præget af farver og blomster, som gerne skal nydes året rundt. Vi får en rundtur i en af Fyns prydhaver og lærer om den gode, fede fynske jord. Derudover hører vi også om de andre mest gængse haver man har på Fyn. Det er haver med humle, frugtræer og -buske, kål m.v.
  • Billedkunst romantikken. Johannes Larsen Museet tilbyder stemningsfulde og autentiske kunst- og naturoplevelser. En museumsformidler tager jer på tur ud i enten Johannes Larsens eller Fritz Sybergs motiv- og naturverden (Fyns Hoved eller Syberg Land). Hvis vejret er til det, laver eleverne små skitseøvelser under åben himmel. Tilbage på museet besøger eleverne Johannes Larsens kunstnerhjem og atelier eller Fritz Sybergs atelier. Besøget slutter med et praktisk værksted, hvor eleverne skaber et stemningsfuldt udtryk ud fra dagens sansede indtryk. Besøget giver mulighed for, at eleverne reflekterer over måder at skildre det danske landskab på og diskuterer forskelle mellem dengang og nu, natursyn og naturværdier i tillæg til historierne om Larsen og Syberg.
  • Den Fynske Landsby. Her gives et indblik i landsbylivet på Fyn i 1800-tallet. Den Fynske Landsby er et levende museum med mulighed for at se dagliglivet hos eksempelvis markarbejderen, kokkepigen eller smeden. Her er ligeledes heste, grise køer og får. Der er mulighed for at tilrettelægge et skoleforløb med fokus på historie med relevant materiale alt efter skoletrin.

VALGFRI DAG – afvikling versus udvikling

  • Den forladte forlystelsespark. Vi besøger den forladte forlystelsespark som tidligere hed Fyns Sommerland. Efter sæsonen i 2006 så åbnede parken ikke igen da finanskrisen medførte at ejeren bag parken gik konkurs. Nu står den efterladt, dog har der igennem årene været både tyve og andre forbi.
  • Roboteventyr på Fyn. Igennem de sidste år har Fyn udviklet sig til et centrum for udvikling af robotter til brug indenfor mange forskellige områder. Det er både indenfor traditionel industri, men også det område hvor robotter skal arbejde tæt sammen med mennesker. Her er Fyn blandt verdens førende og man forventer og håber, at det kan udvikle sig til det danske Silicon Valley for robotter. Vi besøger en af de førende virksomheder og får både en rundvisning og en forklaring på hvad robotterne kan samt hvorfor det lige er Fyn, der er førende på dette punkt.

VALGFRI DAG – adventure og sport

  • Yoga. Vi mødes med en professionel yoga-instruktør som giver os både vejledning og undervisning. Vi har tidligere samarbejdet med instruktøren, så der er sikkerhed for en god og tryg oplevelse. Alle kan være med og vi hører også om de forskellige teknikker og forskellige former for yoga der findes. Det nødvendige udstyr stilles til rådighed.
  • Havkajak inkl. polo i Faaborg Havnebad. Lær at sejle havkajak i det smukke Sydfynske Øhav. Vi kombinerer det med at spille vandpolo. Det giver både sjov, konkurrence og gode koordination for alle. Det er selvfølgelig med gode, erfarne instruktører, havkajakker og alt sikkerhedsudstyr.
  • Mountainbike. Vi prøver kræfter med mountainbike på det smukke Fyn. Der tilbydes alle slags sværhedgrader og selvfølgelig med det rigtige udstyr, cykelhjelm og grundig instruktion for guiden viser os vej.
Priser

Priseksempel pr. person fra kr. 1.248,- som inkluderer

  • 4 overnatninger
  • 4 x morgenmad
  • Bæredygtighedsdag
  • Alle skatter og afgifter
  • Dækning i Rejsegarantifonden

Vi tilpasser altid vores studierejser til de ønsker og behov, som de specifikke lærere og elever har.
Vi benytter danske busser med danske chauffører, gennemprøvede overnatningssteder, mulighed for dansk guideservice og selvfølgelig vores faste gode service fra første forespørgsel til opfølgning, når gruppen er vendt hjem.

Tilbud

Kontakt os for et uforpligtende tilbud for jeres gruppe. Vi vender tilbage hurtigst muligt og husk at vi tilbyder prisgaranti.

BESTIL ET GRATIS OG
UFORPLIGTENDE
TILBUD

SPØRGSMÅL?
RING GRATIS PÅ
(+45) 40 55 75 66

Tilmeld dig nyhedsbrevet

test 2

Få tilbud: Klik her
Tlf. nr.:
(+45) 40 55 75 66
Nødtelefon: (+45) 40 55 75 66
Email: rejsmed@rejsemaegleren.dk