100% Dansk ejet

 Medlem af Rejsegarantifonden

Grupperejser og studieture til Prag

Prag – Guidede Ture

Guidede ture i Prag:

Alle vores guidede ture i Prag er med dansktalende guider og derved sikrer vi, at du forstår alt hvad der bliver sagt. Det betyder en god oplevelse for alle vores gæster!

Tilmelding:
– Kan ske online her: Guideture.dk
– Lav bestilling nederst på denne side
– Sende en mail til rejsmed@rejsemaegleren.dk

TUR 1: LANG BYRUNDTUR
HVER DAG (MAN-LØR) FRA 09.30 TIL 13.00
Minimum 4 personer.

På denne byrundtur kommer vi forbi størstedelen af Prags seværdigheder. Turen starter under uret ved Krudtårnet (Prasna Brana) på Republikpladsen (Namesti Republiky). Vi går gennem den gamle by, over Karlsbroen og op til Prags Borg. Undervejs passerer vi Centraleuropas ældste universitet som blev grundlagt af Karl IV i 1348, Stænderteateret, Týnkirken hvor danske Tycho Brahe ligger begravet ved alteret, rådhustårnet med det astronomiske ur og den jødiske bydel, hvor guiden bl.a. vil præsentere den gamle jødiske kirkegård. Næste stop er så Karlsbroen – Prags gamle middelalderbro, som Karl IV lagde grundstenen til i året 1357. Fra broen har man en eventyrlig udsigt op til Prags borg. Ved borgområdet holdes der pause, hvor man kan købe en forfriskning inden turen fortsætter gennem Prags borg, hvor præsident Vaclav Havel har sine kontorer. Vi skal også ind og se den enorme Vitus Katedral. På byrundturen fortæller guiden mange historiske facts og legender. Turen giver et godt overblik over Prag, hvilket gør det nemmere at finde rundt i byen på egen hånd resten af ferien. Tag med på byrundtur og få et enestående overblik over Prag. Turen foregår til fods.

Familiepris:
Gratis for børn under 12 år.
I perioden 1. juli til 31. juli er der halv pris for børn fra 12-18 år.

Pris: kr. 175,- pr. person. 

TUR 2: KORT BYRUNDTUR
HVER DAG (MAN-LØR) FRA 09.30 TIL 11.30
Minimum 4 personer.

Den korte byrundtur er en perfekt start på opholdet i Prag. Her vil I opleve byens charmerende atmosfære og se mange af de kendte seværdigheder. På denne tur får I set det meste af den gamle bydel, den nye bydel og det jødiske kvarter på en spændende 2 timers byrundtur med lokal dansk guide. Guiden vil føre jer rundt i den gamle by med start fra Krudttårnet og ned i de små gader og passager til Václavpladsen, som har dannet ramme om flere historiske begivenheder fra middelalderen og frem til nutiden.

Vi går videre ned til den gamle rådhusplads med det verdensberømte astronomiske ur og Týnkirken. Undervejs ser vi bl.a. Centraleuropas ældste universitet, Stænderteateret hvor Mozart optrådte, Rådhuspladsen, Jan Hus statuen, store flotte paladser og små hyggelige steder. Turen forsætter igennem den jødiske bydel Josefov med alle de smukke bygninger og den gamle jødiske kirkegård, inden vi når Karlsbroen, Prags gamle stenbro fra 1357. Vi afslutter turen oppe på Karlsbroen. Den Korte Byrundtur er rigtig spændende tur hvor I også vil høre om landets historie på godt og ondt. På turen får I mange oplysninger som I kan bruge til resten af opholdet i Prag.

Turen foregår til fods.

Familiepris:
Gratis for børn under 12 år.
I perioden 1. juli til 31. juli er der halv pris for børn fra 12-18 år.

Pris: kr. 125,- pr. person. 

TUR 3: BÅDTUR
HVER DAG (MAN-LØR) FRA 17.30 TIL 20.00
Minimum 4 personer.

Oplev magien i Prag på vores populære bådtur med den fantastiske udsigt over byen.

Her er der mulighed for at se de storslåede bygninger, paladser og Prags borgområde med Skt. Vitus katedralen på ene side og den gamle by med det jødiske kvarter på den anden side.

Vi tilbyder en 2 timers bådtur med buffet bestående af adskillige kolde og varme retter, kage og frugt til dessert, samt et glas øl, vin eller vand til maden, mens vi sejler under Karlsbroen til en af de utallige sluser og forbi nogle af de specielle øer og kajanlæg i Prag.

Vi sejler igennem byen omkring solnedgang, så noget af turen foregår i dagslys, og vi ser Prags flotte bygninger oplyst. Det giver en helt speciel oplevelse.

Vores lokale guide vil fortælle om de ikoniske bygninger og seværdigheder, som vi sejler forbi samt holde et populært foredrag om det sociale forhold i Tjekkiet herunder det generelle liv i Prag fra tiden under kommunismen frem til i dag med barsel, løn, uddannelse, sygehusvæsen, boliger og pension.

Efter spisningen kan man gå op på dækket, hvorfra man kan nyde storbyens lyde og charmerende atmosfære, mens man sejler tilbage til udgangspunktet.

Guiden vil være behjælpelig med at vise gæsterne op til byens centrum efter turen.

Denne tur er beregnet til alle typer af gæster, som ønsker en hyggelig og afslappet tur med at se mange af Prags seværdigheder fra vandsiden.

Dette er inkluderet:
– En hyggelig 2 timers sejltur på floden Moldau.
– Buffet med lune og kolde retter.
– Kage og frugt til dessert.
– Et glas øl, vin eller vand til maden.
– En lille velkomstdrink til gæsterne.
– Lokal dansktalende guide.

Familiepris:
Halv pris for børn under 12 år.

Pris: kr. 340,- pr. person.

TUR 4: THERESIENSTADT
HVER DAG (MAN-LØR) FRA 10.00 TIL 15.30
Minimum 5 personer.

Spændende tur til Theresienstadt med fokus på de danske jøder i ghettoen, SS-vagterne, Gestapo-fængslet, tjekkiske modstandsfolk og mennesketransporterne. Fortalt af erfarne dansktalende guider med over 10 års guidning i Theresienstadt.

På denne tur skal vi besøge fæstningebyen Theresienstadt. Byen ligger nord for Prag og blev under 2. verdenskrig omdannet til en transitlejr for jødiske fanger herunder også danskere. Vi besøger også den mindre fæstning tæt på byen som blev benyttet som Gestapos fængsel. Første stop på turen er Nationalkirkegården hvor næsten 10.000 mennesker ligger begravet. Derefter skal vi se det tidligere Gestapo-fængsel, hvor vi kommer ind i selve fangegårdene. Vi kommer til at se fangecellerne, tunnellerne, henrettelsespladsen samt de massegrave som blev opdaget ved befrielsen af Theresienstadt.

Undervejs bliver der givet en masse faktuelle oplysninger om lejrens usle vilkår, fangernes skæbner, SS vagterne med deres familier, fæstningens historie og de sidste dage inden befrielsen af Theresienstadt. Vi kører derefter over til selve byen Theresienstadt, som før 2. verdenskrig var beboet af ca. 7.000 tjekker. Byen blev lavet om til en gennemgangslejr for jødiske fanger som blev stuvet sammen under umenneskelige forhold med op imod 60 000 mennesker på samme tid. Under krigen var der cirka 155.000 mennesker interneret i Theresienstadt, og langt de fleste af disse blev transporteret til KZ-lejrene i Polen, hvorfra de færreste vendte tilbage. I byen var der interneret 481 danskere, alle disse undgik dog denne skæbne. 52 danskere døde i lejren af sygdom, mangel på medicin eller alderdom. Vi besøger krematoriet og afslutter med at køre rundt i byen Theresienstadt.

Besøget i Theresienstadt er en meget stærk oplevelse, hvor krigens grusomheder bliver meget nærværende. Danske overlevende fra Theresienstadt har flere gange været med nogle af vores guider ude i lejren og fortalt sine historier.

I vores tur indgår følgende:
– 5 timers spændende tur til Theresienstadt med dansk guide og bus.
– Besøg i den lille fæstning – Gestapofængslet.
– Brochure med kort over Gestapofængslet.
– Besøg på Ghettomuseet i byen Theresienstadt.
– Kort over den jødiske ghetto Theresienstadt fra 1941 -1945.
– Besøg på Krematoriet.
– Rundvisning i byen Theresienstadt i bus.

Turen inkluderer entre, transport og guide.

Familiepris:
Halv pris for børn under 12 år.

Pris: kr. 395,- pr. person.

TUR 5: BRYGGERI-TUR
HVER DAG (MAN-FRE) FRA 16.00 TIL 21.00
Minimum 4 personer

Vi starter på et hyggeligt værtshus, hvor guiden holder et foredrag om det fremragende tjekkiske øl samtidigt med at vi får en smagsprøve af øllet. Du vil høre om de tjekkiske øltraditioner, hvorfor tjekkerne er det mest øldrikkende folk i verden og om byerne Plzen (Pilsen) og Budejovice (Budweiser), hvor der brygges noget af det bedste øl i verden. Vi tager videre til en populær restaurant, hvor der serveres øl fra Prags mest kendte bryggeri Staropramen. Guiden vil forklare hvordan øllet bliver brygget samt bryggeriets historie. Derefter tager vi sporvognen til helt ind til centrum, og smager på en speciel mørk øl, der betragtes som den bedste mørke øl i hele Tjekkiet! Vi slutter aftenen på en restaurant med eget minibryggeri. Guiden vil vise jer rundt på bryggeriet og fortælle jer om hvordan øllet bliver brygget her på stedet og bl.a. ses de åbne gæringskar med det boblende skum og der smages på øllet. På restauranten er inkluderet en typisk tjekkisk aftensmad med forskelligt slags kød, dertil serveres kartofler og salat. Under middagen er der inkluderet fri indtagelse af det friskbrygget mørke eller lyse øl.

Foretrækker man vin eller vand på hele turen, så er det også i orden.

BEMÆRK: MEDBRING 1 SPORVOGNSBILLET PR. PERSON.

Pris: kr. 425,- pr. person. 

TUR 6: MIDDELALDERAFTEN
TIRSDAG TIL LØRDAG FRA 18.45 TIL 22.00
(Spis og drik ALT hvad du kan)
Minimum 4 personer

Tag med på en festlig middelalderaften med alt inkluderet; både alt hvad I kan spise, drikke samt et meget underholdende Middelaldershow.

Denne aften er en god mulighed at opleve Prag bedste Middelalderaften på et af de ældste værtshuse fra 1375, og hvor kældrene er dateret endnu længere tilbage i tiden. Prag har en yderst fascinerende historie med gamle kældre og undergrund, og nu er der chancen at komme med på en festlig aften på et middelalderværtshus.

Aftenen foregår på en gammel middelalderpub og starter med en velskænket øl eller et glas vin. Menuen starter med en forret med forskellig ost og salat og så kommer de store fade ind med masser af forskelligt lækkert kød og der sluttes af med dessert og kaffe. Hele aftenen serveres der vin, vand og selvfølgelig øl, alt efter jeres smag. Det er skummende hjemmebrygget mørkt øl eller pilsner øl og I må drikke alt hvad I kan!

Underholdningen varer hele aftenen og er med mavedansere, jonglører, dans med sværd, ild-pustere og alle skaber de en stemning som tilbage i middelalderen. Alle tjenerne er klædt i middelalderlige klæder, ligesom underholdningen og musikken er middelalderligt inspireret. Man kan blive lidt overrasket og more sig over, at tjeneren er uforskammet, som det bør sig i middelalderen.

Det er en festaften for alle gæster med god middag, show og drikke og kan anbefales til alle som vil have en sjov aften.

Middelalderaften skal bestilles og betales hjemmefra. Efter bestilling modtager I oplysninger om betaling og en bekræftelse/ voucher med adressen til Middelalderaftenen.

Man skal selv finde hen til restauranten.

Dette indgår på denne festaften:
– Stor 3 retters middelalder middag med alt hvad I kan spise.
– Fri drikke hele aftenen. Man kan få det gode hjemmebryggede øl eller vin samt sodavand.
– Middelaldershow med stor underholdning med blandt andet junglører, mavedansere, ildpustere og meget andet.
– Besøg på et af Prags ældste værtshuse.
Bemærk: betaling skal ske hjemmefra

Familiepris:
I perioden 1. juli til 31. juli er der halv pris for børn under 12 år.

Pris: kr. 400,- pr. person. 

TUR 7: PRAGS SKJULTE UNDERGRUND MED DEN GAMLE BY OG RÅDHUSTÅRNET
HVER DAG (MAN-FRE) FRA 13.30 TIL 16.00
Minimum 6 personer

Anderledes og spændende tur med rundvisning i de små kringlede gader i Prags gamle by, ned i den skjulte undergrund og Prags bedste udsigt oppe i Rådhusets tårn.

Prag er berømt for sine smukke bygninger og det charmerende miljø. Men der findes en anden og mere grusom historie i Prags undergrund. Inde på den Gamle Rådhusplads, under det Astronomiske Ur, ligger Prags gamle og skjulte by cirka 6-7 meter under jorden. Her kan du se hvordan folk boede helt tilbage til det 12. århundrede og se de rum, hvor den berygtede fængsels- og torturkælder senere blev bygget.

Den gamle bydel rummer de ældste bygninger i Prag. Her var der by helt tilbage i år 1000. Der er mange små og hyggelige gader med smukke og facinerende bygninger. På denne tur går vi først igennem de små kringlede brostensgader, mens vi hører om Tempelridderne, Mozart, Tycho Brahe, Franz Kafka, historier fra 2. Verdenskrig og ikke mindst de mange spøgelseshistorier der er opstået her. 

På Den Gamle Rådhusplads tager vi ned i undergrunden som rummer den skjulte by under det Astronomiske ur. Her bevæger vi os rundt i de gamle, mørke og lidt uhyggelige gange, som ligger i flere niveauer under jorden. Den skjulte by fungerede først som beboelse, men i 1200-tallet rykkede den bogstaveligt talt 7 meter op. Det tog flere årtier at flytte byen op til det nuværende niveau. De gamle gange blev senere brugt til fængsel. Vi ser de gamle tunneller og hører de grufulde historier om fangernes skæbner, og om hvordan de tjekkiske modstandsfolk i de samme gange kæmpede imod de tyske soldater under 2. Verdenskrig i de sidste dage under befrielsen af Prag.

Vi tager derefter op i Rådhusttårnet hvor man har en enestående udsigt over Prag.

Nu har I chancen for at komme med på denne anderledes tur i Prags gamle bydel og ikke mindst i “Byen under byen”.

Entreen til Rådhuset med undergrund og tårn er inkluderet i turens pris.

Familiepris:
Gratis for børn under 12 år.
I perioden 1. juli til 31. juli er der halv pris for børn fra 12-18 år.

Pris: kr. 195 pr. person. 

TUR 8: NIZBOR / KARLSTEJN
TIRSDAG OG FREDAG FRA 09.00 TIL 16.00
Minimum 4 personer.

Første stop på denne tur er glasværket Nizbor ca. 40 km vest for Prag. Vores guide viser rundt i denne traditionsrige produktion, bl.a. pusteriet og slibehallen. Entréen, samt en lille gave er inkluderet i prisen. Efter rundvisningen er der mulighed for at handle i fabrikkens udsalg. Derefter går turen til Karlstejn, som er en lille hyggelig by med mange gode og traditionelle restauranter og souvenirbutikker. Karlstejn opstod i 1300-tallet omkring borgen, som Karl IV lod opføre som opbevaringssted for sine kostbare kronjuveler. På slottet er der rundvisninger som varer ca. 45 min., dog kun med lokale tysk- eller engelsktalende guider. Hvis man ikke har lyst til en rundvisning på slottet, vil vi alligevel anbefale en spadseretur derop for at nyde udsigten og den smukke natur. Der er også mulighed for at køre derop med taxa eller i hestevogn.

Pris: kr. 395,- pr. person. 

TUR 9: FOLKLOREAFTEN
HVER DAG FRA 19.30 TIL 22.30
Minimum 4 personer.

I bliver hentet på jeres hotel af vores minibus og kørt til folklorerestauranten, hvor I bydes velkommen med en Medovina, en aperitif på 19 %, lavet på honning. Derefter skal I nyde en god tre-retters menu med fri øl, vin og vand til.

Under og efter middagen bliver I underholdt af folkloreensemblet, som består af 4 musikere og 4 dansere, samt en konferencier og sanger. Alle er iklædt de smukke nationale folkedragter. Der vil blive fremført musik, dans og sang fra Bohmen, Mahren og Slovakiet. I bliver blandt andet præsenteret for den typiske cimbal, som er et strengeinstument som stammer fra sigøjnertraditionen.

Efter showet bliver I kørt tilbage til jeres hotel.

Pris: kr. 395,- pr. person.

TUR 10: FLØJELSREVOLUTIONEN OG DET 20. ÅRHUNDREDE
HVER DAG FRA 09.30 TIL 11.30
Minimum 4 personer.

På denne tur spadserer vi en times tid rundt i Prags historiske centrum. Guiden vil give jer en indføring i Prags og Tjekkoslovakiets historie fra ca. 1850 og frem til i dag. Man kommer bla til at høre om oprettelsen af den første republik i 1918, første og anden verdenskrig, Alexander Dubcek og foråret i Prag 1968, Vaclav Havel, der stod i spidsen for fløjlsrevolutionen, som førte til kommunismens fald og endelig delingen af landet i Tjekkiet og Slovakiet i 90`erne. Turen vil føre jer rundt til de fleste af de steder, hvor begivenhederne rent faktisk fandt sted Turen slutter på kommunistmuseet, hvor man kan se en lille film samt diverse plancher og genstande fra perioden under kommunisterne.

Entreen til museet er inkluderet i prisen.

Pris: kr. 250,- pr. person.

TUR 11: ØLTUR I ZIZKOV
HVER DAG FRA 16.00 TIL 21.00
Minimum 4 personer.

Vi starter med at tage bussen fra Namesti Republiky til Zizkov, det tager ca. 10 min, hvor vi står af ved vores første pub. Her byder vi først på en 10 graders lys øl, som I kan nyde mens guiden holder et foredrag om de tjekkiske øltraditioner. Herefter vælger I selv, under kyndig vejledning fra guiden, en special-øl ud fra stedets menukort. Da pubben skifter ”øl-mærker” flere gange om ugen, kan vi ikke på forhånd sige hvilke øl, der er at vælge mellem. Men alle øllene er fra små, tjekkiske mikrobryggerier.

Herefter går vi den korte vej ned til “Det Udskudte Øje”, som er en meget utraditionel tjekkisk pub, men med masser af atmosfære og et besøg værd. Her nyder vi endnu en øl, som vil være Kozel (en sort øl), Gambrinus eller Pilsner (husk at besøge deres toiletter, som er et helt kapitel for sig).

Så er tiden kommet til at besøge det lokale mikrobryggeri Victor, hvor vi vil smage en af deres øl.

Derefter går vi nu til vores restaurant, hvor vi skal nyde en god suppe og en platte med forskellig slags kød. Hertil er der fri øl, indtil turen slutter.

Foretrækker man vin eller vand på hele turen, så er det også i orden.

BEMÆRK: MEDBRING 1 SPORVOGNSBILLET PR. PERSON.

Pris: kr. 395,- pr. person.

PRAKTISKE INFORMATIONER

Mødested: Alle vores guidede ture i Prag starter under uret ved Krudtårnet (Prasna Brana) på Republikpladsen (Namesti Republiky).

Mødetid: Turene starter på de tidspunkter, der er anført oven for turbeskrivelserne.

Tilmelding: Tilmelding er nødvendig.

Tilbud

Kontakt os for bestilling af ture i Prag. Vi vender tilbage hurtigst muligt og husk at vi tilbyder prisgaranti.

BESTIL ET GRATIS OG
UFORPLIGTENDE
TILBUD

SPØRGSMÅL?
RING GRATIS PÅ
(+45) 40 55 75 66

Tilmeld dig nyhedsbrevet

test 2

Få tilbud: Klik her
Tlf. nr.:
(+45) 40 55 75 66
Nødtelefon: (+45) 40 55 75 66
Email: rejsmed@rejsemaegleren.dk