100% Dansk ejet

 Medlem af Rejsegarantifonden

Billig studietur i Nordjylland

Studietur i Nordjylland

Studietur i Nordjylland og Aalborg

Nordjylland byder på unik natur, kunst og kultur i særklasse, inspirerende historier fra fortid og nutid og ikke mindst attraktioner, som simpelthen skal opleves.

I Nordjylland er naturen imponerende! Aktive indslag på studieturen er oplagte, hvad enten det er til fods, på hjul eller til vands. I Nordjylland findes smukke vandreruter, fantastiske cykelruter, og nogle af Danmarks bedste MTB trails. På vandet er der fantastiske muligheder for fx SUP, roning eller hvad med surfing i Cold Hawaii eller Løkken?

Langs Nordjyllands kyst findes mange synlig spor fra 2. Verdenskrig. Besøg fx Danmarks største bunkermuseum i Hanstholm. Men der findes også et hav af historier lige ”under overfladen” som blot venter på at blive fortalt.

Aalborgs havnefront rummer flere arkitektoniske perler, såsom Musikkens Hus og Utzon Center, og også i billedkunsten er der rig mulighed for at udforske internationale udstillinger på Kunsten i Aalborg eller tag nordpå til Skagen, oplev det særlige lys dér, og de berømte skagensmaleres værker på Skagens museum.

Kontakt os for yderligere information eller se vores forslag til program her:

Program

DAG 1 – ankomst

 • Afgang fra jeres skole/by.
 • Ankomst i Nordjylland
 • Valgfrit om I selv vil stå for transporten til Nordjylland eller om I ønsker, at vi skal arrangere transport. Måske har I DSB frirejse.

DAG 2 – bæredygtighed

 • Vindmøller i Østerild – nationalt testcenter. På Besøgscenter Østerild kan I få den sidste nye viden omkring vind og vindkraft i Danmark. Her kan I få et indblik i hvordan en vindmølle bliver bygget og se forskellige vindmøllemodeller. I kan også “lege” med vind og vindtunneler. Sammen med stedets formidlere, er der mulighed at planlægge relevante undervisningsforløb, og høre hvorfor virksomheder som Siemens, Vestas og DTU har placeret deres testmøller i Østerild.
 • Thorupstrand – naturskånsomt fiskeri. I Thorupstrand fiskes der naturskånsomt med de velkendte blå kuttere, som trækkes op på stranden. Kom med på en rundtur, hvor vi fortæller om samspillet mellem havets økosystem og det naturskånsomme fiskeri i Thorupstrand. Vi gør det varierede og komplekse liv under havets overflade mere forståeligt. Jammerbugt og Skagerrak er ligesom mange andre af verdens farvande truet af menneskelig påvirkning. På denne tur får du den nyeste viden om samarbejdet mellem havbiologer og fiskerne i Thorup Strand, som skaber håb for fremtidens fiskeri i balance med havmiljøet. Al viden bliver fortalt på en måde, så alle kan forstå det.
 • Livø – en bæredygtig ø. Naturstyrelsen har et forsøgsprojekt på Livø med grøn omstilling. Projektet skal sikre en fremtidig bæredygtig drift og udvikling af Livø. Kultur og natur skal bevares men også bruges, og planen er at øen forsynes med egen bæredygtig energi. Vi får en rundvisning på øen hvor der undervejs fortælles om fx sol- og vindenergi samt bæredygtigt landbrug. Det kan anbefales at afslutte dagen med aftensmad på Livø (tilkøb), da dagens program med alle tre besøg vil vare til ca. kl. 17.

Da der ofte er fult reserveret, andre arrangementer m.v. så kan bæredygtighedsdagen bestå af andre besøg end de nævnte.

VALGFRI DAG – udkantsdanmark

 • Iværksætteri – ildsjæle i provinsen. Vi besøger en dedikeret tøjproducent, som har formået at bygge et brand op helt fra bunden.
 • Cold Hawaii – foredrag hos Friends of Cold Hawaii. Cold Hawaii er kendt for windsurfing, kitesurfing stand up paddling og surfing, men stedet er meget mere end det. Cold Hawaii handler om branding, events, bosætning, erhvervsudvikling og egnsudvikling.
 • Slut evt. dagen af med at prøve surfing. Mulighed for SUP, windsurfing eller bare “plain old” surfing.

VALGFRI DAG – besættelsen

 • Bulbjerg – 47 meter imponerende kalkstensklippe med bunker og fuglefjeld. Det tyske forsvarsanlæg på Bulbjerg-knuden ligger meget markant og på grund af det gode udsyn var der stationeret tyske soldater på toppen af knuden allerede fra de første dage af besættelsen. I januar 1945 var der ca. 85 tyske soldater udstationeret på Bulbjerg.
 • Vigsø – hærkystbatteri kendt fra Olsenbanden. Ved Vigsø har havet tæret hårdt på kysten, og næsten alle de tyske bunkere ligger nu skyllet frem ude i vandet eller på stranden. Bunkerne danner derfor den perfekte ramme for en fortælling om begivenhederne ved Vigsø under besættelsen og ingen fortæller historien bedre end vores guide fra Museum Thy.
 • Hanstholm Bunker Museum – kom helt tæt på 2. Verdenskrigs største tyske befæstning i Danmark. Oplev de spændende beretninger om livet i bunkerne. Rør ved de enorme kanoner, tag på tur med ammunitionstoget og hør om Atlantvoldens forskellige aspekter. Besøget er meget fagligt relevant for fx historie, og inkluderer udlevering af skolemateriale og 1 times rundvisning på museets område.

VALGFRI DAG – adventure

 • Svævebane – få et sug i maven. Kast jer ud i Nordjyllands længste svævebane, som er 220 meter lang og har et fald på 26 meter! Hvis I tør åbne øjnene undervejs, er der en flot udsigt over kridtgraven, vandet under, og naturen rundt om.
 • Mountainbike – adrenalin i blodet og syre i benene. Nordjylland byder på en lang række muligheder og udfordringer, hvis I har mod på at afprøve jeres evner på sporet. Der er bl.a. rigtig gode muligheder lige uden for Aalborg samt fantastiske spor i Svinkløv/Slettestrand og i Rold Skov/Rebild.
 • Vandsport – på med våddragten. Nordjylland har Danmarks bedste surfstrande, hvor I kan kaste jer ud i bølgerne, og prøve “ægte” surfing. Der er også gode muligheder for windsurfing på Limfjorden, hvor det ikke bliver alt for vildt, men stadig med god vind. Eller hop på SUP board eller i kajak på fjorden eller i Lindholm å.

VALGFRI DAG – oprør

 • Nordjylland Historiske Museum – besøg udstillingen om oprør i Nordjylland. Udstillingen fokuserer på nordjydernes trodsighed og modstand mod fx boring efter skifergas, naziborgen i Nørresundby og bondeoprøret med Grevens Fejde og Slaget ved Husby Hole.
 • Byrundtur i Aalborg – oprør under besættelsen. Vi har tilrettelagt en byrundtur, hvor vi fokuserer på modstandsbevægelsen. Vi lægger vejen forbi de steder, hvor vigtige begivenheder fandt sted, fx arresten hvorfra Churchill gruppen stak af om natten og vendte retur om morgenen.
 • Besøg på en minkfarm. Nordjyske landmænd startede i november 2020 en landsdækkende række af demonstrationer pga. minkskandalen. Vi besøger en landmand på en nu nedlagt minkfarm, og hører hans beretning om hele forløbet fra de første smittede mink i foråret til de sidste mink blev slået ned, omend det sidste punktum formentlig ikke er sat i den sag.

VALGFRI DAG – istid, klima og natur

 • Fosdalen – en kløft, der føles som regnskoven. Her er sporene fra den smeltede is efter sidste istid meget tydelige. Isen smeltede, havet steg, og landet steg, da trykket fra isen forsvandt. I kan se resultatet med de flade sletter ud mod havet og de meget stejle skrænter, hvortil havet nåede. Det er oplagt at drage en parallel til de stigende have i nutiden. Vi starter på Naturcenteret og får derefter en rundvisning i området af stedets kyndige naturvejleder.
 • Rubjerg Knude – et helt fantastisk sandet sted.  Klinten blev dannet af istiden og er i evig forandring. Fokuspunkterne er mange her og relevante for fx biologi og samfundsfag; kystbeskyttelse vs. natur, flytningen af fyret, drænrør vs. sandfodring og problemstillingen med ulovlig kystsikring. Vi får et oplæg af en naturvejleder eller en samfundsfaglig relevant person.
 • Jyske Ås – skabt af istiden. Slut evt. dagen af med en vandretur eller et orienteringsløb i de fascinerende skovklædte bakker i Vendsyssel.
Priser

Priseksempel pr. person fra kr. 1.248,- som inkluderer

 • 4 overnatninger
 • 4 x morgenmad
 • Bæredygtighedsdag
 • Alle skatter og afgifter
 • Dækning i Rejsegarantifonden

Vi tilpasser altid vores studierejser til de ønsker og behov, som de specifikke lærere og elever har.
Vi benytter danske busser med danske chauffører, gennemprøvede overnatningssteder, mulighed for dansk guideservice og selvfølgelig vores faste gode service fra første forespørgsel til opfølgning, når gruppen er vendt hjem.

Tilbud

Kontakt os for et uforpligtende tilbud for jeres gruppe. Vi vender tilbage hurtigst muligt og husk at vi tilbyder prisgaranti.

BESTIL ET GRATIS OG
UFORPLIGTENDE
TILBUD

SPØRGSMÅL?
RING GRATIS PÅ
(+45) 40 55 75 66

Tilmeld dig nyhedsbrevet

test 2

Få tilbud: Klik her
Tlf. nr.:
(+45) 40 55 75 66
Nødtelefon: (+45) 40 55 75 66
Email: rejsmed@rejsemaegleren.dk